Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Державна підтримка підприємців через відстрочення податкового боргу

, опубліковано 21 травня 2021 о 11:52

Управління по роботі з податковим боргом Головного управління ДПС у Херсонській області, Автономній Республіці Крим та м. Севастополі нагадує, що наразі продовжують діяти норми Податкового кодексу України (далі – ПКУ) щодо надання суб’єктам господарювання відстрочення терміну сплати податкового боргу.

Дана норма поширюється на підприємців та осіб, які здійснюють незалежну професійну діяльність. Зокрема, платники податків мають можливість відстрочити до 29 грудня 2021 року сплату податкового боргу, який виник станом на 1 грудня 2020 року та не перевищує 6800 гривень.

Відстрочення здійснюється податковим органом за місцем обліку платника податків – фізичної особи за його заявою. При цьому, на суму відстроченого боргу не нараховуються відсотки за користування таким відстроченням, штрафні санкції та пеня.

Проте, у разі несплати податкового боргу до 29 грудня 2021 року, штрафні санкції і пеня нараховуються у загальному порядку згідно з вимогами ПКУ.

У зв'язку з карантинними обмеженнями через СOVID-19 та для економії власного часу, платник може подати заяву на відстрочення податкового боргу через приватну частину Е-кабінету.

 Підписуйтесь на офіційну сторінку ДПС України – дізнавайтесь податкові новини першими!