Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Сплата єдиного податку зросла на 22 млн гривень

, опубліковано 24 травня 2021 о 15:30

Протягом січня – квітня 2021 року суб’єкти господарювання, які перебувають на спрощеній системі оподаткування, сплатили до місцевих бюджетів Херсонщини 264,9 млн гривень єдиного податку. Ця сума перевищила минулорічні надходження на 22 млн гривень або 9 відсотків.

Значну частку надходжень забезпечують суб’єкти підприємницької діяльності - фізичні особи. За 4 місяці 2021 року вони сплатили 177,4 млн гривень, що на 26,3 млн гривень більше, ніж за аналогічний період 2020 року. Решту коштів – 87,5 млн гривень перерахували юридичні особи – спрощенці.

Головне управління ДПС у Херсонській області, Автономній Республіці Крим та м. Севастополі нагадує, що за бажанням зареєстрований платник єдиного податку може безоплатно у контролюючому органі за місцем податкової адреси отримати (у тому числі в електронному вигляді) витяг з реєстру платників єдиного податку.

Форма запиту передбачає проставляння платником податків відмітки у полі «Спосіб отримання витягу», а саме, безпосередньо в контролюючому органі або в електронному вигляді.

Для фізичних осіб Запит за формою F1302101 та витяг за формою F1402101 розміщені на офіційному вебпорталі ДПС.

Вхід до Електронного кабінету здійснюється за адресою: http://cabinet.tax.gov.ua, а також через офіційний вебпортал ДПС.

Робота у приватній частині Електронного кабінету здійснюється з використанням кваліфікованого електронного підпису.

Отже, фізична особа – підприємець – платник єдиного податку першої – третьої групи може в меню «Заяви, запити для отримання інформації» приватної частини Електронного кабінету створити, підписати та надіслати до відповідного органу ДПС запит за формою F1302101.

У разі надсилання запиту за формою F1302101 з відміткою «в електронному вигляді» у полі «Спосіб отримання витягу», платник єдиного податку отримує в електронній формі витяг за формою F1402101 у вкладці «Вхідні» меню «Вхідні/вихідні документи» приватної частини Електронного кабінету. При цьому, наголошуємо, що роздрукований електронний витяг в паперовому вигляді не вважається оригіналом.

Спілкуйся з Податковою службою дистанційно за допомогою сервісу «InfoTAX».