Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Залізний Порт готується до курортного сезону

, опубліковано 24 травня 2021 о 16:00

Днями заступник начальника Головного управління ДПС у Херсонській області, Автономній Республіці Крим та м. Севастополі Станіслав Худар та спеціалісти управління податкового адміністрування фізичних осіб провели інформаційно-просвітницький виїзд до курортного села Залізний Порт.

Під час проведення зазначеного заходу податківці зустрілися зі старостою Новофедорівського старостинського округу Сергієм Руденком, начальником відділу з охорони правопорядку та благоустрою Бехтерської сільської ради Оксаною Шашко та представниками бізнесу.

На зустрічі присутні обговорювали особливості сплати туристичного збору, інвентаризації нерухомого майна, яке використовують для тимчасового розміщення в місцях проживання (ночівлі), та повноти нарахування податку на нерухоме майно, легалізації найманої праці, застосування РРО/ПРРО підприємцями, придбання ліцензій для торгівлі підакцизними товарами, сплати акцизного податку тощо.     

Під час заходу Станіслав Худар звернув увагу присутніх на важливу проблему, що існує на території громади. Окрім офіційних оздоровчих закладів, у курортній зоні діє багато «готелів» та «гостьових домів», оформлених як садові будиночки. Тут приймають відпочивальників, отримують з цього доходи, а туристичний збір не сплачують, обслуговуючий персонал не оформлюють. Відтак бюджет втрачає кошти, тому запропонував здійснити інвентаризацію баз відпочинку для виведення їх діяльності у законне поле.

Також податківець наголосив, що податкова служба завжди налаштована на конструктивний діалог з платниками податків та керівниками громад, що в кінцевому підсумку сприятиме додатковому наповненню місцевого бюджету та дасть свої позитивні результати. Для цього податківці області готові й надалі продовжити співпрацю в частині надання індивідуальних консультацій спеціалістам органів місцевого самоврядування та проведення інформаційно-роз’яснювальної роботи.

За результатами зустрічі були визначені спільні напрями роботи задля проведення курортно-туристичного сезону – 2021 на належному рівні.

Підписуйтесь на офіційні сторінки ДПС України та Головного управління ДПС у Херсонській області, Автономній Республіці Крим та  м. Севастополі в мережі Facebook, де Ви завжди зможете переглянути новації податкового законодавства.