Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

На Херсонщині сплатили понад 2 мільярди гривень єдиного внеску

, опубліковано 10 червня 2021 о 09:18

За січень – травень 2021 року страхувальники Херсонщини перерахували на пенсійні та соціальні потреби 2028,7 млн гривень єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування.

Цей показник перевищує надходження ЄСВ за аналогічний період минулого року на 222,3 млн гривень або 12 відсотків.

Як свідчить аналітика, попри «карантинні» пільги щодо сплати ЄСВ для платників єдиного податку першої групи та звільнення від сплати деяких категорій платників, відстежується стабільна позитивна динаміка надходжень ЄСВ до державних цільових фондів від платників Херсонщини.

Головне управляння ДПС у Херсонській області, Автономній Республіці Крим та м. Севастополі інформує про завершення пільгового періоду для платників єдиного податку першої групи щодо сплати єдиного податку та єдиний внесок, передбаченого Законом України від 04.12.2020 № 1072-ІХ «Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законів України щодо соціальної підтримки платників податків на період здійснення обмежувальних протиепідемічних заходів, запроваджених з метою запобігання поширенню на території України гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2». На загальних підставах такі ФОП зобов’язані сплачувати єдиний податок, починаючи з червня, а єдиний внесок – з липня 2021 року.