Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Музиківський фермер «просто» працював

, опубліковано 21 липня 2021 о 15:56

Вчора спеціалісти управління податкового адміністрування фізичних осіб та Білозерської ДПІ Головного управління ДПС у Херсонській області, Автономній Республіці Крим та м. Севастополі у складі робочої групи Музиківської територіальної громади та в рамках операції «Урожай» провели виїзний рейд до аграріїв регіону.

Під час інспектування учасники рейду виявили одного аграрія, котрий майже на 20 га землі, орендованої на підставі усної домовленості у місцевих жителів, провадив сільськогосподарську діяльність без державної реєстрації.

За здійснення діяльності без державної реєстрації як суб’єкта господарювання ст. 164 Кодексу України про адміністративні правопорушення складено протокол. Статтею передбачено накладення штрафу від однієї тисячі до двох тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (від 17 000 до 34 000 грн) з конфіскацією виготовленої продукції, знарядь виробництва, сировини й грошей, одержаних внаслідок вчинення цього адміністративного правопорушення, чи без такої. За такі ж дії, вчинені повторно протягом року, розмір штрафу сягає від двох тисяч до п’яти тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (від 34 000 до 85 000 грн).

Окрім цього, податківці провели з аграрієм роз’яснювальну роботу щодо необхідності оформлення підприємницької діяльності та трудових відносин на період літніх польових робіт. Підприємець визнав переваги легальної діяльності та пообіцяв упродовж тижня оформити свою справу відповідно до вимог чинного законодавства.

Операція «Урожай – 2021» триватиме до повного завершення сезонних сільгоспробіт.

Підписуйтеся на офіційні сторінки ДПС України та Головного управління ДПС у Херсонській області, Автономній Республіці Крим та м. Севастополі в соціальних мережах. З нами ви завжди будете в курсі актуальних новин податкового законодавства.