Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Ігор Клим провів робочу зустріч з мером Нової Каховки

, опубліковано 21 липня 2021 о 16:37

Сьогодні в. о. начальника Головного управління ДПС у Херсонській області, Автономній Республіці Крим та м. Севастополі Ігор Клим і в. о. заступника начальника відомства Ольга Журковська провели робочу зустріч з новокаховським міським головою Володимиром Коваленком та його заступником Леонідом Чурсиновим.

Під час зустрічі обговорювалися питання щодо відновлення платоспроможності новокаховського комунального підприємства «Міський водоканал».

Для Нової Каховки «Міський водоканал» є критично важливим підприємством, яке здійснює централізоване водопостачання та централізоване водовідведення у місті. Тому посадовці дуже стурбовані його банкрутством та зацікавлені в якнайшвидшому видужанні боржника, відновленні платоспроможності та погашенні наявного боргу.

В останні роки підприємство накопичило значні борги. Станом на 01.07.2021 сума боргу з податкових зобов’язань до бюджетів усіх рівнів сягнула майже 17 млн гривень.

На жаль проведена податківцями процедура стягнення боргу не призвела до його погашення, підприємство продовжувало накопичувати борг. Через це податківці змушені були звернутися до Господарського суду Херсонської області з позовом щодо відкриття справи про банкрутство КП. Нещодавно суд визнав грошові вимоги податкового відомства, ввів мораторій на задоволення вимог кредиторів і призначив арбітражного керуючого.

Варто зазначити, що відповідно до ст. 24 Конституції України громадяни мають рівні конституційні права і свободи та є рівними перед законом. Також існує практика судів у справах про визнання банкрутами комунальних підприємств, коли приймається судове рішення про покладення субсидіарної відповідальності на засновника боржника та його орган управління – відповідну територіальну районну раду, у зв’язку з доведенням комунального підприємства до банкрутства.

Тож посадовцям, депутатському корпусу Нової Каховки та керівництву підприємства доведеться докласти максимум зусиль, аби вивести КП «Міський водоканал» із кризової ситуації.

 

Спілкуйтесь з податковою службою дистанційно за допомогою сервісу «InfoTAX».