Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Викрито схему шахрайського заволодіння групою осіб житлом громадян

, опубліковано 29 липня 2021 о 13:44

У червні цього року спеціалісти відділу боротьби з відмиванням доходів, одержаних злочинним шляхом Головного управління ДПС у Херсонській області, Автономній Республіці Крим та м. Севастополі спільно зі слідчими ГУНП викрито факти шахрайського заволодіння житлом громадян під виглядом кредитування без реєстрації підприємницької діяльності та без отримання спеціальної ліцензії.

Так, громадянин А, який діяв від власного імені та за довіреністю громадянина В, з метою збагачення, запровадив незаконну схему кредитування громадян під заставу майна. Надалі громадянин А для позичальників штучно створював умови щодо невиконання умов угод, перереєстровував право власності на об’єкти нерухомого майна та здійснював їх продаж.

У порушення вимог Податкового кодексу України та Закону України «Про збір та облік єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування» громадянин А не прозвітував про доходи, отримані від здійснення підприємницької діяльності, та не нарахував ПДФО, ПДВ, військовий збір і єдиний соціальний внесок на загальну суму понад 3 млн гривень.

Крім того, громадяни А та В, які достовірно знали, що майно (предмет іпотеки) одержано злочинним шляхом, вчинили фінансові операції з легалізації майна шляхом продажу на суму понад 4 млн гривень.

Наразі зазначені факти відпрацьовуються слідчими ГУНП в межах кримінального провадження, внесеного до ЄРДР за ознаками правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 190 Кримінального кодексу України.

Підпишіться на сторінку Державної податкової служби України у Facebook! Тільки тут найактуальніші податкові новини!