Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Податківці провели зустріч з бізнесменами ринку

, опубліковано 29 липня 2021 о 13:47

Вчора фахівці управління податкового адміністрування фізичних осіб Головного управління ДПС у Херсонській області, Автономній Республіці Крим та м. Севастополі провели чергову зустріч з бізнесменами, які провадять діяльність на території ринку «Житлоселище» обласного центру.

Під час інформаційно-роз’яснювальної роботи посадовці наголошували бізнесменам на необхідності виконання вимог законодавства щодо реєстрації підприємницької діяльності, оформлення трудових відносин і сплати податкових платежів та єдиного внеску.

Окремо податківці зазначили, що неформальні трудові відносини негативно впливають і на добробут громад, адже через несплату відповідних податкових платежів бюджети недоотримують значні кошти, і безпосередньо на громадян, які втрачають право на отримання належного рівня соціального захисту та потерпають від свавілля роботодавців.

Нагадуємо, що за порушення порядку провадження господарської діяльності, у тому числі здійснення діяльності без державної реєстрації як суб’єкта господарювання ст. 164 Кодексу України про адміністративні правопорушення, передбачено накладення штрафу від однієї тисячі до двох тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (від 17 000 до 34 000 грн) з конфіскацією виготовленої продукції, знарядь виробництва, сировини й грошей, одержаних внаслідок вчинення цього адміністративного правопорушення, чи без такої. За такі ж дії, вчинені повторно протягом року, розмір штрафу сягає від двох тисяч до п’яти тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (від 34 000 до 85 000 грн).

Варто додати, що з початку липня фахівці Головного управління ДПС у Херсонській області, Автономній Республіці Крим та м. Севастополі склали вже 24 протоколи про адміністративні правопорушення і це лише за здійснення торгівлі без державної реєстрації як суб’єкта господарювання.

Головне управління ДПС у Херсонській області, Автономній Республіці Крим та м. Севастополі й надалі продовжуватиме проведення активної роз’яснювальної роботи та обстеження суб’єктів господарювання з метою детінізації трудових відносин та наповнення бюджетів усіх рівнів.

 

Підписуйтесь на офіційну сторінку ДПС у Facebook – дізнавайтеся про податкові новини першими: https://www.facebook.com/TaxUkraine.