Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

У Херсоні виявили мініспиртзавод

, опубліковано 03 грудня 2021 о 15:45

У четвер фахівці управління контролю за підакцизними товарами Головного управління ДПС у Херсонській області, Автономній Республіці Крим та м. Севастополі під процесуальним керівництвом Херсонської обласної прокуратури та спільно зі співробітниками Управління стратегічних розслідувань Національної поліції України виявили нелегальний мінізавод з виготовлення спирту.

Так, було встановлено, що один із бізнесменів в орендованих приміщеннях, які розташовані на території Херсона, здійснює незаконне виготовлення спирту. У  подальшому з цього спирту шляхом змішування спритні ділки виготовляли елітні алкогольні напої, які продавали мешканцям та жителям обласного центру.

Під час огляду приміщення, де зберігалася така продукція, правоохоронці виявили 480 літрів рідини, схожої на спирт, 33 пластикові бочки об’ємом 200 літрів кожна зі спиртовмісною речовиною, комп’ютеризований пристрій, обладнання та речовину для виготовлення спирту. Зазначені продукція та обладнання вилучені.

Встановлені порушення податківці зафіксували в акті перевірки. За незаконне виготовлення та зберігання підакцизної продукції бізнесмена буде притягнуто до відповідальності.

Наразі правоохоронні органи проводять необхідні слідчі дії.

Робота податківців у сфері протидії нелегальному поширенню підакцизних товарів триває.

Підписуйтеся на telegram-канал Державної податкової служби України https://t.me/tax_gov_ua.