Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Подання одноразової (спеціальної) добровільної декларації

, опубліковано 07 грудня 2021 о 12:22

Головне управління ДПС у Херсонській області, Автономній Республіці Крим та м. Севастополі інформує щодо покрокового подання одноразової (спеціальної) добровільної декларації.

Одноразова (спеціальна) добровільна декларація (далі – Декларація) подається безпосередньо декларантом до контролюючого органу, в електронній формі з урахуванням вимог, встановлених розд. II ПКУ, та особливостей, встановлених підрозд. 9 прим. 4 розд. ХХ «Перехідні положення» ПКУ (п. п. 6.2 п. 6 підрозд. 9 прим. 4 розд. ХХ «Перехідні положення» Податкового кодексу України, далі – ПКУ).

Так, згідно із ст. 42 прим. 1 розд. II ПКУ платник податків стає користувачем Електронного кабінету та набуває право, зокрема, подавати звітність в електронній формі після проходження в електронному кабінеті електронної ідентифікації онлайн з використанням кваліфікованого електронного підпису (далі – КЕП) з дотриманням вимог Закону України від 22 травня 2003 року № 851-IV «Про електронні документи та електронний документообіг» із змінами та доповненнями та Закону України від 05 жовтня 2017 року № 2155-VIII «Про електронні довірчі послуги» із змінами та доповненнями або тих сервісів ідентифікації, використання яких дозволяється методологом Електронного кабінету.

Для платників податків розроблено відеопрезентацію, що допоможе зорієнтуватися при заповненні одноразової добровільної декларації в приватній частині "Електронного кабінету". За посиланням можна ознайомитися з покроковою інструкцією:  https://bit.ly/3rDXt2Z.

Користуйся перевагами електронного звітування: http://cabinet.tax.gov.ua.