Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

З початку року платниками ПДВ подано на реєстрацію майже 3,6 мільйона податкових накладних

, опубліковано 10 грудня 2021 о 15:30

Станом на 01.12.2021 платниками податків подано на реєстрацію в Єдиному реєстрі податкових накладних 3,6 млн податкових накладних/розрахунків коригування, з них лише 39,4 тис. або 1,1% присвоєно статус «реєстрація зупинена».

З початку року комісією Головного управління ДПС у Херсонській області, Автономній Республіці Крим та м. Севастополі сформовано 23 562 рішення контролюючого органу на загальну суму ПДВ – 2 356,9 млн гривень про реєстрацію податкової накладної/розрахунку коригування в Єдиному реєстрі податкових накладних або про відмову в такій реєстрації. 

Із загальної кількості рішень про реєстрацію податкових накладних / розрахунків коригування прийнято у 23 303 випадках (99%) на загальну суму ПДВ – 2 284,8 млн гривень, відмову у реєстрації – по 259 податкових накладних / розрахунку коригування (1%) на загальну суму ПДВ 72 млн гривень.

Протягом 2020 року платниками податків подано на реєстрацію в Єдиному реєстрі податкових накладних 3,8 млн податкових накладних/розрахунків коригування, з них лише 26,5 тис. або 0,6% мали статус «реєстрація зупинена».

Нагадаємо, що у разі, коли за результатами автоматизованого моніторингу платника податку, яким складено ПН/РК, що не відповідають ознакам безумовної реєстрації ПН/РК, встановлено його відповідність хоча б одному критерію ризиковості платника податку, визначеному порядком зупинення реєстрації податкової накладної /розрахунку коригування в Єдиному реєстрі податкових накладних, затвердженим постановою Кабінету Міністрів України від 11 грудня 2019 р. № 1165, реєстрація таких ПН/РК зупиняється.

До переліку платників, які відповідають критеріям ризиковості платника ПДВ, протягом січня – листопада 2021 року були включені (та станом на 01.12.2021 залишались в переліку таких платників) 157 платників податку на додану вартість.

Виключено з переліку «ризикових» платників податків 102 СГД.

 

Підписуйтеся на офіційні сторінки ДПС України та Головного управління ДПС у Херсонській області, Автономній Республіці Крим та м. Севастополі в соціальних мережах. З нами ви завжди будете в курсі актуальних новин податкового законодавства.