Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Тимчасове припинення підприємницької діяльністі

, опубліковано 03 грудня 2021 о 16:45

Головне управління ДПС у Херсонській області, Автономній Республіці Крим та м. Севастополі на численні запити фізичних осіб – підприємців щодо можливості тимчасового припинення підприємницької діяльності повідомляє.

Відносини, що виникають у сфері державної реєстрації юридичних осіб, їхньої символіки (у випадках, передбачених законом), громадських формувань, що не мають статусу юридичної особи, та фізичних осіб – підприємців регулює Закон України від 15 травня 2003 року № 755-IV «Про державну реєстрацію юридичних осіб, фізичних осіб – підприємців та громадських формувань» зі змінами та доповненнями (далі – Закон № 755).

Цим же Законом визначено порядок проведення державної реєстрації припинення юридичної особи та порядок державної реєстрації припинення підприємницької діяльності фізичної особи – підприємця.

При цьому Законом № 755, як і іншими нормативно-правовими актами, не передбачено тимчасове припинення підприємницької діяльності у зв’язку з вагітністю та пологами, тривалою хворобою, від’їздом за кордон тощо.

Детальніше із зазначеною інформацією можна ознайомитися в розділі 135.05 загальнодоступного інформаційно-довідкового ресурсу, який розміщено за посиланням: https://zir.tax.gov.ua/.

Спілкуйтесь з податковою службою дистанційно за допомогою сервісу «InfoTAX».