Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

До ДПС області завітали студенти Херсонського кооперативного економіко-правового фахового коледжу

, опубліковано 16 грудня 2021 о 16:38

У середу Головне управління ДПС у Херсонській області, Автономній Республіці Крим та м.Севастополі гостинно зустріло у своїх стінах студентів 3 курсу спеціальностей «Облік і оподаткування» та «Фінанси, банківська справа та страхування» Херсонського кооперативного економіко-правового фахового коледжу на чолі з їх класним керівником та викладачем Світланою Замковою.

Привітав гостей керівник відомства Ігор Клим. Він зазначив, що подібні зустрічі сприяють обізнаності молоді у функціонуванні податкової системи та економіки країни в цілому, а також вихованню свідомих платників податків. Розповів присутнім про види загальнодержавних та місцевих податків і зборів, порядок їх нарахування та справляння, стан надходження податків до місцевого бюджету. Також студенти довідалися, що крім обов’язку сплати податків, податкове законодавство передбачає також реалізацію права платників на податкову знижку, зокрема, й на навчання.

Не залишили поза увагою й законодавчі новації – обговорили особливості одноразового (спеціального) добровільного декларування, яке здійснюється виключно за бажанням громадянина, який має на нього право, акцентували увагу на активах, що підлягають такому декларуванню тощо.

Про вимоги до претендентів на посади державної служби та умови проведення конкурсу розповіла керівниця управління кадрового забезпечення та розвитку персоналу Олеся Кривенко, яка, в свою чергу, зазначила, що знайомство студентів з особливостями роботи в податкових органах важливе не тільки для них самих, але й для податкової служби, зацікавленої в молодих кадрах, і розповіла, як подати документи для участі в конкурсі на вакантну посаду державної служби в Електронному кабінеті на Єдиному порталі вакансій державної служби.

Під час діалогу студенти, як майбутні наймані працівники, поцікавилися думкою посадовців щодо такого розповсюдженого виду трудових відносин як аутстафінг – своєрідна «оренда» працівників, які перебувають у трудових відносинах з іншим роботодавцем, коли предметом договору є послуга з надання компанією-аутстафером (виконавцем) своїх працівників для виконання ними робіт у замовника.

Очільник податкового відомства пояснив, що законодавством України заборонено використовувати найману працю без належного оформлення працівників, яке покладає на роботодавців обов'язки з ведення кадрової та бухгалтерської документації, сплати податків і ЄСВ за кожного працівника, тому це спонукає їх до пошуку нових способів залучення кадрів, одним з яких є аутстафінг.

«Однак, перш ніж обрати цей варіант трудових відносин, варто добре подумати, чи доцільне використання такого договору найму для роботи в тій чи іншій організації, а також максимально відповідально поставитися до процесу складення договору, що допоможе мінімізувати можливі ризики», – зазначив Ігор Клим.

На завершення заходу студенти подякували податківцям за цікаву зустріч та позитивні враження.

Фотоматеріали.