Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Місцеві податки мають надходити до бюджетів громад

, опубліковано 16 грудня 2021 о 16:45

Сьогодні в. о. начальника Головного управління ДПС у Херсонській області, Автономній Республіці Крим та м. Севастополі Ігор Клим взяв участь у нараді під головуванням заступника голови Херсонської ОДА Едуарда Науменка з підрядними організаціями, які здійснюють в області будівництво автошляхів та працюють у рамках виконання програми «Велике будівництво».

У 2021 році перемогу в тендері на виконання ремонтних робіт здобули 22 суб'єкти підприємницької діяльності. Під час аналізу цих підприємств на наявність трудових ресурсів, матеріальної бази та сплату податку на доходи фізичних осіб (ПДФО) було встановлено, що підрядні організації,  використовуючи найману працю місцевих мешканців, сплачують ПДФО не до бюджетів Херсонщини, а до регіональних, за місцем їх основної реєстрації.

ПДФО є основним джерелом наповнення місцевих бюджетів і становить дві третини усіх надходжень. З цих надходжень фінансуються видатки на заробітну плату працівникам соціальної сфери та розвиток інфраструктури громад, саме тому під час засідання Ігор Клим наголосив, що ПДФО має надходити до відповідного місцевого бюджету за місцезнаходженням об'єкта будівництва, де працюють наймані працівники суб’єкта господарювання.

За результатами засідання сторони зійшлися на думці щодо необхідності врахування суттєвих зауважень податкової служби під час сплати податкових зобов'язань.