Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

У Виноградівській громаді нелегально продавали пальне

, опубліковано 21 грудня 2021 о 16:37

Податківці Херсонщини продовжують роботу щодо припинення тіньового продажу підакцизних товарів та уникнення рецидивів такої діяльності. У середу фахівці Головного управління ДПС у Херсонській області, Автономній Республіці Крим та м. Севастополі виявили нелегальну АЗС на території Виноградівської громади.

За інформацією в. о. начальника податкової служби області Ігоря Клима, незаконний продаж пального інспектори встановили під час проведення фактичної перевірки.

Зокрема з’ясували, що торгівля провадилася в занедбаному складському приміщенні. Звісно ж, зберігання та продаж пального здійснювалися без реєстрації акцизного складу, ліцензії на право здійснення роздрібної торгівлі пальним, касової техніки та інших спеціальних дозвільних документів. У приміщенні складу знаходились ємності, в яких зберігалося орієнтовно 2 тисячі літрів дизельного пального й 1 тисяча бензину.

Більш за те, і без того необтяжений дозвільними документами продавець ПММ не мав навіть офіційного статусу суб’єкта господарювання.

За результатами перевірки з незаконного обігу вилучено 3 тисячі літрів пально-мастильних матеріалів, стосовно порушника складено протокол за ст. 164 Кодексу України про адміністративні правопорушення. Зазначена законодавча норма встановлює, зокрема, відповідальність за провадження підприємництва без державної реєстрації як суб’єкта господарської діяльності. За рішенням суду на торговця може бути накладено штраф від 17 000 до 34 000 гривень з конфіскацією виготовленої продукції, знарядь виробництва, сировини й грошей, одержаних внаслідок вчинення цього адміністративного правопорушення, чи без такої.

 

Підписатись на сторінку Facebook Державної податкової служби України: https://www.facebook.com/TaxUkraine.

Підписатись на телеграм-канал ДПС: https://t.me/tax_gov_ua.