Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Місцевий бюджет Херсонщини отримав 6,2 мільярда гривень

, опубліковано 27 січня 2022 о 09:02

Упродовж минулого року платники податків Херсонщини спрямували до місцевого бюджету 6,2 млрд гривень податкових платежів, що перевищує показник 2020 року на 948,1 млн гривень або 18%. Про це в. о. начальника Головного управління ДПС у Херсонській області, Автономній Республіці Крим та м. Севастополі Ігор Клим повідомив представникам ЗМІ.

Бюджетоформуючими податками в області залишаються: податок на доходи фізичних осіб, якого надійшло 4129,7 млн гривень; єдиний податок – 887,3 млн гривень, плата за землю – 675 млн гривень, акцизний податок з реалізації – 179,3 млн гривень та податок на майно, відмінне від земельної ділянки – 124,9 млн гривень.

Порівняно з 2020 роком найбільший приріст надходжень забезпечено по: податку на прибуток підприємств – на 47,5%, податку на нерухоме майно – на 46,4%, рентна плата за використання води – на 24,1%, податку на доходи фізичних осіб – на 20%; плата за землю – на 15,1%.

З метою збереження позитивної динаміки надходжень податкова служба області продовжує працювати над удосконаленням сервісного обслуговування платників, активно проводить роз’яснювальну та контрольно-перевірочну роботу тощо.

Додатково нагадуємо: наразі в Україні триває дві кампанії декларування доходів громадян, а саме: одноразового (спеціального) добровільного декларування активів громадян та щорічна – про отримані доходи торік. З детальною інформацією щодо їх перебігу й особливостей подання декларацій можна ознайомитися на субсайті відомства (https://kherson.tax.gov.ua/) та сторінці в соціальній мережі Фейсбук (https://www.facebook.com/tax.kherson.crimea.sevastopol).