Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Від Херсонщини бюджети отримали 5,5 мільярда гривень ПДФО

, опубліковано 27 січня 2022 о 09:10

Торік надходження податку на доходи фізичних осіб склали 5,5 млрд гривень. Як повідомив в. о. начальника Головного управління ДПС у Херсонській області, Автономній Республіці Крим та м. Севастополі Ігор Клим представникам ЗМІ, це майже на 911 млн гривень або 20%, ніж у 2020 році.

Від загальної суми отриманих коштів 1,4 млрд гривень надійшли до Державного бюджету України, а решта – до місцевих бюджетів Херсонщини.

Позитивну динаміку вдалося досягти завдяки співпраці податківців Херсонщини з платниками податків та органами місцевого самоврядування.

Визначними чинниками є конструктивне спілкування з суб’єктами господарювання та громадянами, нові форми роботи та розширення кола платників податку на доходи фізичних осіб за рахунок детінізації найманої праці й заробітної плати, залучення до декларування громадян, належний контроль за надходженнями податкових платежів.

Фахівці Головного управління ДПС у Херсонській області, Автономній Республіці Крим та м. Севастополі готові й надалі допомагати суб’єктам господарювання та громадянам сумлінно виконувати обов’язки щодо сплати податкових платежів. Зокрема, проводити інформаційну-роз’яснювальну роботу щодо дотримання вимог податкового законодавства, використання електронних сервісів тощо.

З анонсами заходів, новинами та іншою цікавою, корисною й актуальною інформацією завжди можна ознайомитися на субсайті відомства (https://kherson.tax.gov.ua/), сторінці в соціальній мережі Фейсбук (https://www.facebook.com/tax.kherson.crimea.sevastopol) та в You Tube https://www.youtube.com/channel/UCl_DYRBwDo1bmt_7Guq9wxg?view_as=subscriber.

Пам’ятайте: добробут громади залежить від податкової культури кожного жителя! Належне фінансування видатків для реалізації соціально-економічних проєктів можливе лише у разі відповідального ставлення до процесу нарахування та сплати податків!