Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Посадовці податкової служби взяли участь в онлайн-навчанні з питань нематеріальної мотивації працівників

, опубліковано 28 січня 2022 о 16:00

Сьогодні в Головному управлінні ДПС у Херсонській області, Автономній Республіці Крим та м. Севастополі відбулося онлайн-навчання за допомогою платформи для проведення відеоконференцій «ZOOM» щодо впровадження нематеріальної мотивації в ДПС. Участь у ньому взяли очільник податкового відомства Ігор Клим, заступник начальника — Станіслав Худар та керівники структурних підрозділів.

Навчання, організоване у рамках Плану заходів щодо реалізації Програми управління людськими ресурсами Державної податкової служби на 2020 — 2023 роки, проводили експерти Програми Європейського Союзу (ЄС) з підтримки управління державними фінансами в Україні (EU4PFM).

Згідно з дослідженнями експертів, найбільше працівників державного сектору мотивує не лише заробітна плата, а й зміст роботи. Для сучасної людини має великий сенс, щоб робота давала простір для самовираження — професійного та творчого. Тримати професійну команду в позитивному тонусі, стимулювати дух співпраці та підтримувати високий рівень лояльності до установи допомагають доброзичлива атмосфера, гідна зарплата та різні види нематеріальної мотивації.

Під час навчання фахівці висвітлили пріоритетні потреби працівників та види нефінансових стимулів, яких працівникам бракує найбільше, ряд професійних та особистих компетенцій, завдяки яким працівники ефективно працюють та досягають результатів з урахуванням стратегічних цілей та цінностей служби, зосереджено увагу на важливості вироблення системного підходу на основі єдиних стандартів, зрозумілих та об’єктивних критеріїв оцінки прояву поведінки працівників.

Захід пройшов на високому методичному рівні, надана експертами інформація була науково обґрунтованою, змістовною та цікавою.