Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

«Деклараційна кампанія 2022»: 139 жителів Херсонщини з доходів від операцій з майном сплатять до бюджету майже 428 тис. гривень податків

, опубліковано 23 лютого 2022 о 15:30

З початку «Деклараційної кампанії 2022» 139 жителів Херсонської області, які торік здійснювали операції з надання в оренду нерухомого майна або продажу рухомого чи нерухомого майна, подали податкові декларації про майновий стан і доходи. Загальна сума задекларованих доходів становить 11,5 млн гривень.

Загальна сума податку на доходи фізичних осіб, самостійно визначена громадянами до сплати в бюджет, становить 427,7 тис. гривень, військового збору – 110,5 тис. гривень.

Варто зазначити, що більшість декларацій подали саме орендодавці – 101. Із зазначених коштів до бюджету має надійти 267,7 тис. гривень у вигляді податку на доходи фізичних осіб та 77,6 тис. гривень військового збору.

Головне управління ДПС у Херсонській області, Автономній Республіці Крим та м.Севастополі нагадує, що цьогорічне декларування громадянами доходів, одержаних у 2021 році триватиме до 3 травня. Податкові зобов’язання, зазначені в поданій річній декларації, необхідно сплатити до 1 серпня нинішнього року, а скористатися правом на отримання податкової знижки за наслідками 2021 року громадяни можуть до кінця цього року.

Декларацію подати можна кількома способами: особисто, уповноваженою особою, надіслати поштою з повідомленням про вручення та з описом вкладення або відправити до податкової в електронній формі за наявності кваліфікованого електронного підпису.

 

Приєднуйтесь до наших сторінок в інтернет-просторі: https://kherson.tax.gov.uahttps://www.facebook.com/tax.kherson.crimea.sevastopolhttps://www.youtube.com/channel/UCl_DYRBwDo1bmt_7Guq9wxg?view_as=subscriber.