Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Про законодавчі новації та використання електронних сервісів ДПС платники податків дізнаються на міні тренінгах

, опубліковано 28 березня 2024 о 10:07

Попри складну безпекову ситуацію фахівці Головного управління ДПС у Херсонській області, Автономній Республіці Крим та м. Севастополі працюють над тим, аби рівень податкової обізнаності платників був максимально високим.

З цією метою податківці проводять зустрічі та міні тренінги. З учасниками таких заходів обговорюють законодавчі новації, актуальні питання щодо практичного застосування вимог податкового й іншого законодавства, контроль за виконанням якого покладено на органи ДПС, та відповідальність за його порушення.   

Зокрема, слухачам розповідають про практичні аспекти реєстрації та застосування РРО/ПРРО, ведення обліку товарних запасів, оподаткування підприємницької діяльності, особливості нарахування податку на майно та отримання права на пільгу, заповнення платіжних інструкцій на сплату податкових зобов’язань, погашення недоїмки, декларування громадянами тогорічних доходів та реалізації права на податкову знижку. 

Окремим пунктом таких зустрічей є опанування практичними навичками щодо користування сервісом ДПС «Електронний кабінет» та мобільним застосунком «Моя податкова».

Заходи відбуваються у формі конструктивного діалогу, учасники якого отримають вичерпні відповіді на усі свої запитання.