Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Щодо типу повторно поданого розрахунку сільськогосподарського товаровиробництва з уточненими показниками

, опубліковано 28 березня 2024 о 09:15

Головне управління ДПС у Херсонській області, Автономній Республіці Крим та м. Севастополі нагадує, що формою розрахунку частки сільськогосподарського товаровиробництва, затвердженого наказом Міністерства аграрної політики та продовольства України від 26.12.2011 № 772 (далі – Розрахунок), не передбачено його подання з уточненими показниками.

Проте, електронний формат Розрахунку передбачає встановлення типу Розрахунку: «звітний», «звітний новий» та «уточнюючий».

Форма податкової декларації платника єдиного податку четвертої групи затверджена наказом Міністерства фінансів України від 19.06.2015 № 578 (далі – Декларація).

Згідно з п. 48.3 ст. 48 Податкового кодексу України податкова декларація повинна містити такі обов’язкові реквізити, зокрема, інформацію про додатки, що додаються до податкової декларації та є її невід’ємною частиною.

Розрахунок подається як додаток до Декларації. При цьому у таблиці «До декларації додаються» платником проставляється позначка у рядку 4 про поданий Розрахунок.

Враховуючи те, що Розрахунок містить економічні відомості про суб’єкта господарювання, що не впливають на показники Декларації, то юридична особа – платник єдиного податку четвертої групи, яка в поточному році подала загальну і звітну Декларації разом з Розрахунком, може подати лише Розрахунок з уточненими показниками без подання Декларації:

до 20 лютого (включно) поточного року – з типом «звітний новий»;

після 20 лютого поточного року – з типом «уточнюючий».

Детальна інформація щодо зазначеного питання розміщена в загальнодоступному інформаційно-довідковому ресурсі за посиланням: https://bitly.ws/3fWc5.