Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Як зняти з податкового обліку підприємство, місцем реєстрації якого є тимчасово окупована територія

, опубліковано 25 квітня 2024 о 08:50

Головне управління ДПС у Херсонській області, Автономній Республіці Крим та м. Севастополі повідомляє щодо зняття з податкового обліку в контролюючих органах юридичної особи, місцем реєстрації якої є тимчасово окупована російською федерацією територія України.

Так, після внесення до Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб – підприємців та громадський формувань запису про рішення засновників (учасників) юридичної особи, уповноваженого ними органу про припинення юридичної особи або подання заяви за ф. № 8-ОПП, ф. № 7-ЄСВ та копії розпорядчого документа (рішення) власника або органу, уповноваженого на те засновницькими документами про ліквідацію та про утворення ліквідаційної комісії, процедури та дії по зняттю з податкового обліку юридичних осіб, місцем реєстрації яких є тимчасово окупована російською федерацією територія України, проводяться контролюючим органом за основним місцем обліку платників податків або органом, за яким відповідно до наказу ДПС України від 28.03.2022 № 173 «Про забезпечення безперебійної роботи територіальних органів ДПС» на час дії воєнного стану закріплено виконання окремих повноважень, пов’язаних із зняттям з обліку платників податків та платників єдиного внеску.

Інформацію щодо виконання повноважень та комунікації з територіальними органами ДПС можна знайти за посиланням: https://tax.gov.ua/pro-sts-ukraini/struktura/teritorialni-organi/, вибравши конкретний територіальний орган.

При цьому юридична особа має забезпечити остаточні розрахунки з податків, зборів, єдиного внеску, платежів, контроль за справлянням яких покладено на контролюючі органи, подати до контролюючих у порядку, встановленому ПКУ та Законом України «Про збір та облік єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування», декларації, звітність та інші документи, пов’язані з обчисленням і сплатою податків, зборів, єдиного внеску, та виконати інші обов’язки платника податків та платника єдиного внеску.

Для отримання детальної інформації переходьте до загальнодоступного інформаційно-довідкового ресурсу ДПС за покликанням: https://zip.lu/3itP8.