Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Заповнення поля 5.3 Заяви про застосування спрощеної системи оподаткування у разі зміни протягом року ставки ЄП ФОП – платником ЄП ІІІ групи

, опубліковано 22 травня 2024 о 13:11

Головне управління ДПС у Херсонській області, Автономній Республіці Крим та м. Севастополі нагадує, що платником єдиного податку, який змінює ставку єдиного податку на 3 відс., у полі 5.3 заяви про застосування спрощеної системи оподаткування (далі – Заява) відомості про реєстрацію платника ПДВ (індивідуальний податковий номер, дата реєстрації платником ПДВ) не заповнюються, однак проставляється позначка про реєстрацію платником ПДВ з першого числа календарного кварталу, в якому буде застосовуватись ставка єдиного податку, що передбачає сплату ПДВ. У такому разі реєстраційна заява платника ПДВ (ф. № 1-ПДВ) подається у порядку, встановленому п. 183.7 ст. 183 розд. V Податкового кодексу України (далі – ПКУ), та не пізніше ніж за 10 календарних днів (у разі зміни ставки) або не пізніше ніж за 15 календарних днів (у разі зміни групи) до початку календарного кварталу, в якому буде застосовуватися нова ставка 3 відсотки.

У разі анулювання реєстрації платника ПДВ у порядку, встановленому розд. V ПКУ, платником єдиного податку третьої групи, який змінює ставку єдиного податку з 3 відс., у полі 5.3 Заяви відомості про реєстрацію платника ПДВ не заповнюються та позначка про анулювання реєстрації платником ПДВ не проставляється.

Платником єдиного податку третьої групи, який зареєстрований платником ПДВ та змінює ставку єдиного податку з 3 відс., у полі 5.3 Заяви зазначаються відомості про реєстрацію платника ПДВ та проставляється позначка про анулювання реєстрації платником ПДВ останнім днем звітного періоду, що передує переходу на застосування ставки єдиного податку, що не передбачає сплати ПДВ. При цьому заява про анулювання реєстрації платника ПДВ (ф. № -ПДВ) не подається.

Більше цікавої та корисної інформації розміщено в загальнодоступному інформаційно-довідковому ресурсі ДПС за посиланням: https://zir.tax.gov.ua/