Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

В Херсоні пройшла Всеукраїнська акція „День відкритого декларування”

, опубліковано 08 квітня 2014 о 17:14

Сьогодні, 8 квітня в ДПІ у м. Херсоні проводилась Всеукраїнської акції „День відкритого декларування” за участі представників ЗМІ та студентів-волонтерів кафедри „Оподаткування” Херсонського національного технічного університету. В рамках акції херсонці отримали індивідуальні консультації з питань заповнення декларації про майновий стан та доходи, поспілкуватися з провідними фахівцями інспекції, отримали спеціальні тематичні брошури, буклети та примірники журналу “Вісник Міністерства доходів і зборів України”.

Відкрив захід заступник начальника ГУ Міндоходів у Херсонській області Валерій Шмурянов, який розповів про особливості проведення кампанії декларування доходів громадянами та попередні підсумки проведеної роботи на Херсонщині.

Продовжив проведення акції начальник ДПІ у м. Херсоні Сергій Олефіренко: „Декларування доходів є ознакою цивілізованості суспільства, а кампанія декларування доходів для громадян – це спосіб довести свою громадянську свідомість, виконати свій конституційний обов’язок перед державою та суспільством, використати право повернення частини сплачених податків”

На початок квітня поточного року понад 1270 мешканців Херсону вже задекларували отримані доходи на суму майже 84 млн. гривень. Небайдужими стали 3 іноземних громадянина, які задекларували понад 375 тис. грн. доходів, отриманих в Україні. та сплатили 63 тис. грн. податку з доходів фізичних осіб. Мільйонні статки задекларували 6 мешканців Херсону.

До учасників акції активно долучився державний службовець Ігор Башинський, який висловив свою думку щодо проведеної акції: „В цей нелегкий час, коли держава, армія потребують підтримки, декларування доходів набуває особливого значення. Я це розумію, так як і сам колишній військовослужбовець. Я далеко не перший рік декларую свої доходи і справно сплачую податок на доходи”.

Проведення такого інформаційно-просвітницького заходу доводить доречність зворотнього спілкування громадян Херсону з фахівцями інспекції. В цей день було подано 30 декларацій про майновий стан та доходи.