Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Про легалізацію, декларування та новації РРО у Верхньому Рогачику

опубліковано 17 лютого 2020 о 12:44

Сьогодні начальником Верхньорогачицької ДПІ Новокаховського управління Головного управління ДПС у Херсонській області, Автономній Республіці Крим та м. Севастополі Оленою Приходько і головою Верхньрогачицької РДА Євгеном Ларченком в рамках проведення інформаційно-просвітницької акції з питань легалізації підприємницької діяльності та найманої праці суб’єктів господарювання  «Легалізація бізнесу або як вийти з тіні?» проведено зустрічі з населенням Бережанської та Ушкальської сільських рад.

Мета зустрічі  - привернути увагу  до проблем нелегальних трудових відносин та "тіньової" заробітної плати. Адже, тінізація доходів і зайнятості негативно впливає на соціальну захищеність громадян  та стан надходження коштів до бюджету. "Сіра" заробітна плата, яку маскують за офіційними трудовими відносинами й виплачують на рівні мінімальної, або нижче за неї, приховує в собі великі фінансові резерви для надходжень до Пенсійного фонду та сплати податків.

Також в ході заходу розглянуто деякі актуальні на сьогоднішній день  питання , а саме: до фізичних осіб – підприємців, які здійснюють діяльність на територіях Бережанської та Ушкальської сільських рад  доведено зміни в порядок застосування РРО, які визначені  Законом України від 20.09.2019 № 128-IX «Про внесення змін до Закону України «Про застосування реєстраторів розрахункових операцій у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг» щодо детінізації розрахунків в сфері торгівлі і послуг».

 Окрема увага  була приділена питанню деклараційної кампанії – 2020. Олена Приходько запросила громадян долучитися до кампанії та задекларувати доходи, отримані в 2019 році, не зволікати і своєчасно виконати свій конституційний обов’язок.

Громадянам також надано роз’яснення щодо порядку заповнення, термінів  подання та на практиці заповнено декілька декларацій.