Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Запровадження нових правил використання РРО перенесено

опубліковано 27 травня 2020 о 10:28

Херсонське управління Головного управління ДПС у Херсонській області, Автономній Республіці Крим та м. Севастополі нагадує, що через застосування карантинних заходів, терміни запровадження нових правил використання РРО відтерміновано відповідно до норм Законів України від 17.03.2020 № 533-IX та від 30.03.2020 № 540-IX, а саме:

до 01.08.2020 перенесено застосування програмних РРО, як альтернативу класичним РРО;

на 01.01.2021 перенесено запровадження процедури «КЕШБЕК»;

до 01.08.2020 продовжено можливість не застосовувати РРО та/або програмні РРО підприємцями - платниками єдиного податку 2-ї – 4-ї груп, обсяг доходу яких протягом календарного року не перевищує 1 млн. грн., незалежно від обраного виду діяльності, крім тих, які здійснюють реалізацію технічно складних побутових товарів, що підлягають гарантійному ремонту, лікарських засобів та виробів медичного призначення.

Оскільки надання платних послуг у сфері охорони здоров'я виключено із зазначеного переліку, то такі послуги можна буде надавати в межах зазначеного ліміту до 01.01.2020.

З 01.01.2021 до 01.04.2021 продовжено можливість не застосовувати РРО та/або програмні РРО підприємцями - платниками єдиного податку 2-ї – 4-ї груп, обсяг доходу яких протягом календарного року не перевищує 1 млн. грн., незалежно від обраного виду діяльності, крім тих, які здійснюють :

реалізацію технічно складних побутових товарів, що підлягають гарантійному ремонту;

реалізацію лікарських засобів, виробів медичного призначення та надання платних послуг у сфері охорони здоров'я;

реалізацію товарів (надання послуг) через мережу Інтернет;

реалізацію ювелірних та побутових виробів з дорогоцінних металів, дорогоцінного каміння, дорогоцінного каміння органогенного утворення та напівдорогоцінного каміння;

роздрібну торгівлю вживаними товарами в магазинах (група 47.79 КВЕД);

діяльність ресторанів, кафе, ресторанів швидкого обслуговування, якщо така діяльність є іншою, ніж визначена пунктом 11 статті 9 Закону України "Про застосування реєстраторів розрахункових операцій у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг";

діяльність туристичних агентств, туристичних операторів;

діяльність готелів і подібних засобів тимчасового розміщення (група 55.10 КВЕД);

реалізацію текстилю (крім реалізації за готівкові кошти на ринках), деталей та приладдя для автотранспортних засобів відповідно до переліку, що затверджується КМУ.