Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Гаряча лінія на тему:«Електронні сервіси – дистанційне спілкування з органами ДПС»

опубліковано 13 жовтня 2020 о 10:39

У Каховській ДПІ  Головного управління ДПС у Херсонській області, Автономній Республіці Крим та м. Севастополі відбувся сеанс телефонного зв’язку «гаряча лінія» на тему: «Електронні сервіси – дистанційне спілкування з органами ДПС».

На запитання платників відповідала в. о начальника Каховської ДПІ Оксана Талєб.

Де можна отримати інформацію щодо електронних форматів нових форм документів?

Відповідь.  З метою створення сприятливих умов для подання електронних документів на офіційному вебпорталі ДПС ведеться рубрика «Електронна звітність». Платники та розробники програмних забезпечень мають можливість отримати самостійно електронні формати документів, необхідні довідники, програмне забезпечення по формуванню документів в електронній формі та ознайомитись з актуальними новинами.

Які електронні сервіси ДПС допомагають в дистанційному спілкування з податковою службою?

Відповідь. Електронні сервіси  ДПС:

- «Єдине вікно подання електронної звітності» - спеціалізоване  клієнтське  програмне  забезпечення, яке розміщено на вебпорталі ДПС у розділі «Головна/ Електронна звітність/ Спеціалізоване клієнтське програмне забезпечення для формування та подання звітності до «Єдиного вікна подання електронної звітності» (https://tax.gov.ua/elektronna-zvitnist/spetsializovane-klientske-program/);

- «Електронний кабінет» - інформаційно-телекомунікаційна система вхід до якої здійснюється за адресою: https://cabinet.tax.gov.ua/, а також через вебпортал ДПС https://tax.gov.ua/.

Як в Електронному кабінеті створюється податкова декларація платника ЄП – ФОП (F0103306)?

Створення, редагування, підписання та надсилання податкової звітності здійснюється в режимі «Введення звітності» приватної частини (особистого кабінету) Електронного кабінету.

При формуванні податкової декларації користувач самостійно встановлює фільтр за параметрами: «рік», «період», «тип форми» та обирає необхідну форму податкової декларації (наприклад, F0103306) за звітний період, щодо якого здійснюється звітування. В наступному вікні обирає «стан документа» та відповідний територіальний орган ДПС: «регіон», «район».
         Покрокову допомогу щодо створення електронних документів розміщено в відкритій частині Електронного кабінету у розділі «Допомога».

Які види підприємницької діяльності вказуються у податковій декларації платника ЄП – ФОП: всі чи  и лише ті, по яких фактично здійснювалась підприємницька діяльність у звітному періоді ?

У полі 9 «Види підприємницької діяльності у звітному періоді» розділу І «Загальні показники підприємницької діяльності» податкової декларації платника єдиного податку – фізичної особи – підприємця (далі – податкова декларації) зазначається код та назва виду економічної діяльності відповідно до Класифікатора видів економічної діяльності (КВЕД) лише тих видів підприємницької діяльності, які фактично здійснювалися у звітному періоді платником єдиного податку.

Де платник податків має змогу дізнаватися про зміни в законодавстві, слідкувати за наданням роз'яснень?

Відповідь.  Про зміни в законодавстві, слідкувати за наданням роз'яснень, консультацій та іншої інформації платник податків має змогу в Загальнодоступному інформаційно-довідковому ресурсі (http://zir.tax.gov.ua/), де можливо передивитись «Запитання – відповіді з Бази знань»; «Нормативні та інформаційні документи»; «Останні зміни в законодавстві»; «Письмові консультації» тощо.

Також, провідні спеціалісти Головного управління ДПС у Херсонській області, Автономній Республіці Крим та м.Севастополі проводять серію інформаційних вебінарів «Кожному платнику – власний консультант!» на YouTube каналі. https://www.youtube.com/channel/UCl_DYRBwDo1bmt_7Guq9wxg?view_as=subscriber.