Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

На Бериславщині провели рейд щодо легалізації праці

опубліковано 02 червня 2021 о 08:08

Спеціалісти Бериславської ДПІ Головного управління ДПС у Херсонській області, Автономній Республіці Крим та м. Севастополі, у складі робочої групи з питань легалізації виплати заробітної плати та зайнятості населення Бериславської міської територіальної громади, взяли участь в обстеженні суб’єктів підприємницької діяльності на території міста Берислав.

Під час заходу спеціалісти завітали до 33 суб’єктів господарювання міста Берислав, аби провести інформаційно-роз’яснювальну роботу щодо переваг офіційного працевлаштування.

Спеціалістами відомств були надані консультації щодо правильності оформлення працівників під час стажування. Слід пам’ятати, що прийняття на роботу працівників під виглядом стажування, без проведення відповідної оплати, є порушенням законодавства про працю й ознакою застосування примусової праці, використання якої заборонено ст. 43 Конституції України та нормами міжнародного права. Перебування працівника на робочому місті повинно бути документально підтверджено згідно з вимогами чинного законодавства.

Спілкуючись із бізнесменами, податківці наголошували, що на сьогодні одним з основних завдань податкового органу як сервісної служби є створення комфортних умов платникам податків та належне їх обслуговування, розширення переліку електронних послуг, своєчасне та якісне їх надання. Відтак, вже сьогодні функціонує низка таких сервісів, зокрема «Єдина база податкових знань», «Пульс», «Електронний кабінет платника податків», «Реєстр платників ПДВ», безкоштовне й швидке продовження строку дії електронних цифрових ключів.

Бериславська ДПІ Головного управління ДПС у Херсонській області, Автономній Республіці Крим та м. Севастополі закликає працедавців не чекати проведення перевірки, своєчасно та правильно оформлювати найманих працівників, виплачувати й показувати у звітності реальну зарплату.

Підписуйтесь на офіційну сторінку ДПС у Facebook – дізнавайтеся про податкові новини першими: https://www.facebook.com/TaxUkraine.