Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Податківці Лепетищини проводять операцію «Урожай – 2021»

опубліковано 02 червня 2021 о 15:57

Традиційно, на етапі посівної кампанії, а також під час проведення жнив, збору та реалізації сільськогосподарських культур, податківці Лепетищини проводять певні заходи в рамках операції «Урожай». Метою даних заходів, які здійснюються за алгоритмом розробленої Дорожньої карти взаємодії податкових органів з органами місцевої влади, є запобігання виникненню майбутніх схем ухилення від оподаткування та збору доказової бази щодо порушень податкового законодавства.  

Нещодавно начальниця Великолепетиської ДПІ Головного управління ДПС у Херсонській області, Автономній Республіці Крим та м. Севастополі Світлана Маленда разом зі спеціалістами податкового відомства провела інформаційно – роз’яснювальну роботу з суб’єктами господарювання, основним видом діяльності яких є вирощування агропродукції.

Податківці роз’яснювали аграріям особливості надання земельних ділянок в оренду іншим фермерським господарствам, необхідність обліку земель, що оброблюються, сільгосптехніки та нерухомого майна, важливість своєчасної сплати податків і зборів. Окрему увагу було приділено таким гострим питанням, як легалізація найманої праці, підвищення рівня заробітної плати працівників та недопущення виплати її «у конвертах».

Вкотре нагадали й про те, що найманий працівник не може бути допущений до роботи без укладення трудового договору, оформленого наказом чи розпорядженням власника або уповноваженого ним органу та подання повідомлення до територіальних органів Державної податкової служби.

У податковій інспекції запевняють, що операція «Урожай – 2021» триватиме до повного завершення сезонних сільгоспробіт.

Підписуйтеся на офіційні сторінки ДПС України та Головного управління ДПС у Херсонській області, Автономній Республіці Крим та м. Севастополі в соціальних мережах. З нами ви завжди будете в курсі актуальних новин податкового законодавства.