Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Чаплинські податківці провели черговий рейд із легалізації підприємницької діяльності

опубліковано 03 червня 2021 о 08:35

Днями начальниця Чаплинської ДПІ Головного управління ДПС у Херсонській області, Автономній Республіці Крим та м. Севастополі Оксана Добрянська та спеціалісти відомства взяли участь у черговому моніторинговому обстеженні щодо легалізації підприємницької діяльності та дотримання суб’єктами господарювання податкового законодавства.

Цього разу вони разом із директоркою Чаплинської районної філії ХОЦЗ Вікторією Богачовою відвідали понад 40 суб’єктів господарювання, які провадять торговельну діяльність поблизу Біосферного заповідника «Асканія-Нова».

Під час рейду податківці роз’яснювали громадянам особливості ведення бізнесу, сплати відповідних податків, оформлення найманих працівників і виплати заробітної плати, надання звітності в електронному вигляді, функціонування сервісу «InfoTAX», за допомогою якого через месенджери Telegram та Viber платники податків мають можливість отримувати багато корисної та цікавої інформації.

В результаті обстежень встановлено ряд типових порушень, а саме: здійснення підприємницької діяльності без державної реєстрації та використання праці неоформленого персоналу. Спеціалісти податкової інспекції пояснили нелегальним робітникам та псевдопідприємцям важливість офіційного працевлаштування, сплати єдиного соціального внеску та зосередили увагу на відповідальності за порушення вимог трудового та податкового законодавства.

У той же день Оксана Добрянська провела зустріч з головою об’єднаної територіальної громади Асканія-Нова Вадимом Поліщуком, на якій обговорили питання наповнення місцевого бюджету, погашення податкового боргу, застосування реєстраторів розрахункових операцій і програмних РРО, використання електронних сервісів ДПС звітності та проведення заходів з легалізації підприємницької діяльності та трудових відносин.

За результатами зустрічі посадовці узгодили напрями роботи та домовились про співпрацю з питань обміну інформацією, що сприятиме збільшенню надходжень до бюджету громади.