Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Фахівці Іванівської ДПІ налагоджують співпрацю з Іванівською ОТГ

опубліковано 04 червня 2021 о 08:18

Нещодавно новопризначена начальниця Іванівської державної податкової інспекції Головного управління ДПС у Херсонській області, Автономній Республіці Крим та м. Севастополі Віта Романенко взяла участь у засідання постійної комісії з питань фінансів, бюджету, планування соціально-економічного розвитку, інвестицій та міжнародного співробітництва Іванівської ОТГ та засіданні робочої групи з питань підготовки проєктів рішень про встановлення місцевих податків і зборів на території Іванівської селищної територіальної громади.

На порядок денний було винесено розгляд проєктів рішень про встановлення на території Іванівської селищної територіальної громади ставок єдиного податку, ставок та пільг по земельній платі та податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки, та ставок місцевих податків на 2022 рік.

Під час обговорення депутати запропонували внести зміни до цих проєктів у частині зменшення ставок місцевих податків: єдиного податку для платників І групи - з 10 до 8 відсотків розміру прожиткового мінімуму для працездатних осіб станом на 01 січня 2022 року; єдиного податку для платників ІІ групи – з 15 до 12 відсотків розміру мінімальної заробітної плати станом на 01 січня 2022 року; земельного податку – з 0,9 до 0,7 відсотка нормативної грошової оцінки; податку на нерухоме майно (склади, торговельні будівлі) – з 0,5 до 0,4 відсотка розміру мінімальної заробітної плати станом на 01 січня 2022 року.

Не оминули увагою й питання щодо наповнення бюджету громади, упередження порушень податкового законодавства суб’єктами господарювання та легалізації трудових відносин.

За результатами засідань депутати та присутні дійшли згоди, що територіальній громаді спільно з податківцями необхідно спрямувати свою діяльність на відпрацювання додаткових джерел надходжень до бюджету громади шляхом легалізації тіньових доходів громадян та підприємств.

 

Спілкуйтесь з податковою службою дистанційно за допомогою сервісу «InfoTAX».