Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Легалізація та резерви наповнення місцевого бюджету – основні теми зустрічі

опубліковано 04 червня 2021 о 08:34

Днями в Лепетиській селищній раді відбулося засідання робочої групи з питань легалізації заробітної плати та зайнятості населення під головуванням заступника селищного голови Вадима Сайдулаєва. У заході брала участь начальниця Великолепетиської ДПІ Головного управління ДПС у Херсонській області, Автономній Республіці Крим та м. Севастополі Світлана Маленда.

Під час засідання присутні обговорили результати проведення інформаційно – роз’яснювальної роботи у січні – травні цього року, спрямованої на покращення ситуації на ринку праці та зменшення кількості «трудових нелегалів».

Світлана Маленда зауважила, що податок на доходи фізичних осіб залишається рекордсменом по наповненню бюджету громади та основним його джерелом. Збільшення надходжень цього податку прямо пропорційно впливає на фінансову стабільність територіальної громади. А досягти приросту надходжень по ПДФО можна шляхом ефективної протидії використанню незареєстрованої найманої праці та виплаті заробітної плати в «конвертах».

Аби суб’єкти господарювання вели свою підприємницьку діяльність прозоро, а працівники були офіційно працевлаштовані та отримували гідну заробітну плату, посадовці вирішили продовжити співпрацю та активізувати інформаційно-роз’яснювальну роботу, спрямовану на дотримання роботодавцями селища норм чинного законодавства, забезпечення прав і гарантій найманих працівників, а також недопущення до роботи громадян без оформлення трудових відносин.

Спілкуйтесь з податковою службою дистанційно за допомогою сервісу «InfoTAX».