Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

У Хрестівці дбають про фінансову спроможність громади

опубліковано 07 червня 2021 о 08:40

Нещодавно начальниця Чаплинської ДПІ Головного управління ДПС у Херсонській області, Автономній Республіці Крим та м. Севастополі Оксана Добрянська зустрілася з головою Хрестівської територіальної громади Сергієм Хільченком.

Зустріч відбулася за участі заступниці голови Хрестівської ТГ Ірини Наумової та директорки Чаплинської районної філії ХОЦЗ Вікторії Богачової.

Упродовж заходу посадовці спілкувалися щодо загальної фінансової ситуації, дотримання податкової дисципліни суб’єктами господарської діяльності та перспектив виконання дохідної частини бюджету громади. Не оминули й питання проведення спільної роботи зі сплати жителями громади податкового боргу, легалізації підприємницької діяльності та найманої праці, проведення цьогорічної операції «Урожай – 2021», застосування реєстраторів розрахункових операцій, користування електронними сервісами тощо.

Очільниця податкової інспекції констатувала, що вагомим джерелом наповнення місцевої скарбниці залишається податок на доходи фізичних осіб, надходження якого залежать від розміру заробітної плати. Тому запропонувала проаналізувати сплату ПДФО від суб’єктів господарювання, які здійснюють діяльність на території громади, та посилити контроль за надходженнями такого податку за місцем здійснення діяльності, а не за місцем реєстрації.

Сергій Хільченко, своєю чергою, наголосив на готовності спеціалістів громади якісно й ефективно співпрацювати з податковою службою та платниками податків заради збільшення дохідної частини бюджету.

Наприкінці зустрічі учасники домовились про подальшу співпрацю та систематичний обмін інформацією задля плідної роботи, збільшення надходжень до бюджету та, відповідно, розвитку громади.

Підпишіться на сторінку Державної податкової служби України у Facebook! Тільки тут найактуальніші податкові новини!