Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

У Нововоронцовській громаді обговорили особливості сплати майнових податків

опубліковано 08 червня 2021 о 08:18

Днями фахівець управління податкового адміністрування фізичних осіб Головного управління ДПС у Херсонській області, Автономній Республіці Крим та м. Севастополі Еліна Чубак взяла участь у засіданні комісії з питань наповнення та аналізу надходжень до бюджету Нововоронцовської селищної територіальної громади.

Під час зустрічі основну увагу було приділено нарахуванню та сплаті майнових податків. Обговорено основні правові аспекти сплати земельного податку громадянами, зокрема наголошувалося на визначених законодавством термінах нарахування плати за землю з громадян, своєчасному врученні повідомлень-рішень та термінах сплати.

Еліна Чубак звернула увагу присутніх на необхідність інформування населення щодо вчасного надання інформації до податкової інспекції про зміни, які відбуваються стосовно власників земельних ділянок та про виникнення прав на користування пільгами щодо сплати податку.

Також податківець наголосила, що громадяни мають можливість пройти звірку даних по майнових податках. Для проведення такої звірки власникам об’єктів нерухомого майна або земельних ділянок потрібно особисто звертатися до Центрів обслуговування платників, при собі мати оригінали документів про право власності на майно.

Завершальна частина заходу відбулася в форматі конкретних запитань-відповідей та дискусії учасників зустрічі. Жодне запитання не залишилось без уваги.

Підписуйтесь на сторінку ДПС України у Facebook та будьте в курсі податкових новацій!