Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

На Каховських полях офіційно оформлено 52 «урожайних» працівника

, опубліковано 22 червня 2021 о 10:05

На Каховщині розпочалась цьогорічна операція «Урожай», під час проведення якої фахівцями податкової інспекції викриваються схеми ухилення від оподаткування суб’єктами, що здійснюють діяльність у галузі сільськогосподарського виробництва. Особлива увага приділяється громадянам, які володіють земельними ділянками площею понад 2 га, самостійно обробляють такі ділянки й отримують дохід самостійно, проте не виконали свій конституційний обов’язок і проігнорували подання декларацій про майновий стан і доходи. Також не залишаються без належної уваги громадяни, які здійснюють фінансово-господарську діяльність на земельних ділянках, використовують працю неоформлених працівників і не реєструються суб’єктами господарювання.

Так, з метою забезпечення комплексного підходу до здійснення намічених заходів, начальниця Каховської ДПІ Головного управління ДПС у Херсонській області, Автономній Республіці Крим та м. Севастополі Людмила Яремчук разом із представницею ГУ Держпраці в Херсонській області нещодавно здійснили виїзд до декількох сіл Каховського району. Протягом дня вони відвідали 5 суб’єктів господарювання, які займаються вирощуванням агропродукції.

Під час спілкування фахівці податкового відомства роз’яснювали аграріям вимоги чинного законодавства, що регулюють земельні відносини, порядок нарахування та виплати заробітної плати найманим працівникам.

За результатами виїзду встановлено, що один фермер на своїх угіддях сільськогосподарського призначення залучив до збору черешні та прополювання цибулі й помідор 52 найманих працівників, які на момент візиту офіційно не були працевлаштовані. Податківці провели з порушником роз’яснювальну роботу щодо необхідності легального оформлення трудових відносин з «найманцями» на період літніх польових робіт. Зваживши всі за та проти, фермер вирішив віддати перевагу ведення бізнесу в рамках чинного законодавства та зробив свій вибір на користь легальної праці.

Наразі до податкової інспекції подані повідомлення про прийняття працівників на роботу, а 52 наймані працівники отримали легальні робочі місця, адже бізнесмен оформив з ними трудові договори. Робота в даному напрямку триватиме й надалі.