Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Одноразове декларування активів обговорили на зустрічі з представниками Генічеської громади

, опубліковано 08 вересня 2021 о 16:15

Вчора начальниця Генічеської ДПІ Головного управління ДПС у Херсонській області, Автономній Республіці Крим та м. Севастополі Тетяна Богодух провела зустріч з представниками Генічеської ОТГ.

Під час заходу значну увагу приділили обговоренню питань щодо забезпечення збільшення надходжень до бюджету громади, протидії нелегальній зайнятості та нелегальній торгівлі тютюновими й алкогольними виробами, активізації роботи по погашенню боргів зі сплати податків.

Податківиця також розповіла про податкову амністію – одноразове (спеціальне) добровільне декларування, яке триватиме до 1 вересня 2022 року, та гарантії декларантам.

Зупинилася Тетяна Богодух і на порядку подання декларації та документів до неї. Наголосила, що в декларації зазначаються відомості про декларанта, об’єкти декларування, самостійно визначена декларантом у національній валюті база для нарахування збору з одноразового декларування, ставка та сума такого збору. Інформація про джерела одержання об’єктів в декларації не зазначається.

Зі зразками заповнення декларації та інформацією щодо одноразового декларування можна ознайомитися в банері «Одноразове добровільне декларування», за посиланням: https://tax.gov.ua/baneryi/odnorazove-dobrovilne-deklaruvannya.

Зустріч відбулася в конструктивному форматі. Представники громад отримали вичерпні відповіді на всі свої запитання, а також пам’ятки на податкову тематику.

Спілкуйтесь з податковою службою дистанційно за допомогою сервісу «InfoTAX».