Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Олешківські податківці спілкувалися з бізнесменами

, опубліковано 09 вересня 2021 о 16:51

Вчора начальниця Олешківської ДПІ Головного управління ДПС у Херсонській області, Автономній Республіці Крим та м. Севастополі Надія Кротко, у складі комісії з легалізації найманої праці Олешківської міської ради та спільно з фахівцями ГУ Держпраці в Херсонській області, провела зустрічі з 12 бізнесменами, які працюють на ринку на території м. Олешки.

Під час заходу посадовці інформували підприємців про подання декларацій в електронному вигляді, переваги використання електронних сервісів податкової служби, терміни й можливості використання РРО/ПРРО, особливості проведення одноразового (спеціального) добровільного декларування тощо.

Окрім роз’яснювальної роботи, представники комісії провели обстеження місць ведення господарської діяльності. У процесі рейду встановили 2 громадян, які офіційно припинили працювати у статусі приватного підприємця, проте продовжували провадити підприємництво, та 1 найманого працівника СТО, який надавав послуги без належного оформлення трудових відносин.

Стосовно бізнесменів – нелегалів інспектори склали адміністративні протоколи за ст. 164 КУпАП, а з працівником та його роботодавцем провели профілактичну бесіду.

Нагадаємо, що статтею 164 КУпАП передбачено накладання штрафу від однієї тисячі до двох тисяч неоподаткованих мінімумів доходів громадян (від 17 000 грн до 34 000 грн) з конфіскацією виготовленої продукції, знарядь виробництва, сировини й грошей, одержаних внаслідок вчинення цього адміністративного правопорушення, чи без такої.

Робота щодо детінізації ринку праці та доходів триває.

Спілкуйтесь з податковою службою дистанційно за допомогою сервісу «InfoTAX».