Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

У Козацькому громадянка «забула» зареєструвати свою діяльність

, опубліковано 15 вересня 2021 о 16:45

Спеціалісти Новокаховської ДПІ Головного управління ДПС у Херсонській області, Автономній Республіці Крим та м. Севастополі продовжують роботу щодо обстеження земельних ділянок задля встановлення фактичних посівних площ, засіяних сільськогосподарськими культурами, упередження схем ухилення від оподаткування суб’єктами господарювання аграрного сектору економіки, виявлення необлікованих найманих працівників і залучення громадян до декларування доходів.

З цією метою на минулому тижні спільно з представниками управління праці та соціального захисту населення та відділу поліції ГУНП інспектори податкового відомства взяли участь у черговому моніторинговому обстеженні.

Зокрема, посадовці проінспектували 5 земельних ділянок, які на момент візиту були засіяні сільськогосподарськими культурами. Спілкуючись з аграріями, представники виконавчої влади роз’яснювали присутнім їх права та обов’язки, порядок проведення процедури державної реєстрації суб’єкта підприємництва, обрання системи оподаткування, оформлення найманих працівників, подання звітності, сплати податкових платежів, використання електронних сервісів ДПС, проведення  одноразового (спеціального) добровільного декларування тощо.

Під час заходу інспектори з’ясували, що одна фізична особа обробляла земельну ділянку у смт Козацьке без державної реєстрації як суб’єкта господарювання. До того ж здійснювала вона свою господарську діяльність (вирощування полуниці та помідорів) на земельній ділянці площею майже 6 га. З громадянкою проведено роз’яснювальну роботу та складено протокол за ст. 164 КУпАП, який направлено до суду на розгляд.

Варто нагадати, що ст. 164 КУпАП передбачено накладання штрафу від однієї тисячі до двох тисяч неоподаткованих мінімумів доходів громадян (від 17 000 грн до 34 000 грн) з конфіскацією виготовленої продукції, знарядь виробництва, сировини й грошей, одержаних внаслідок вчинення цього адміністративного правопорушення, чи без такої.

Робота в даному напрямку триватиме й надалі.

Спілкуйся з Податковою службою дистанційно за допомогою сервісу «InfoTAX».