Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

У Високопільській ДПІ обговорювали податкову амністію

, опубліковано 15 вересня 2021 о 16:55

Сьогодні фахівці Високопільської ДПІ Головного управління ДПС у Херсонській області, Автономній Республіці Крим та м. Севастополі провели робочу зустріч з громадянами щодо справляння майнових податків та одноразового (спеціального) добровільного декларування громадянами своїх активів.

В першу чергу обговорювалося питання щодо нарахування та сплати земельного податку, адже це один із видів доходів бюджету місцевої громади. Від податкових надходжень залежить фінансування нагальних потреб селища та його розвитку, тому необхідно відповідально ставитися до процесу оподаткування. Граничний строк сплати земельного податку закінчився ще в серпні, а багато землевласників його проігнорували і тепер мають борг. Якщо це відбулося через зміни землевласників чи виникнення прав на користування пільгами щодо сплати податку, то громадянам необхідно вчасно повідомити податкову інспекцію про такі зміни.

Також у рамках заходу говорилося про основні аспекти одноразового (спеціального) добровільного декларування активів громадян. Зокрема, йшлося про гарантії для декларантів, об’єкти, які підлягають декларуванню, та які декларувати не потрібно, порядок розміщення коштів на рахунках, подання декларації, ставки та строки сплати одноразового збору тощо.

Наприкінці зустрічі було наголошено, що подання одноразової (спеціальної) добровільної декларації є правом, а не обов’язком громадянина.

Спілкуйтесь з податковою службою дистанційно за допомогою сервісу «InfoTAX».