Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Добровільне декларування активів громадян – тема зустрічі у Великоолександрівській ДПІ

, опубліковано 16 вересня 2021 о 12:39

Нещодавно начальниця Великоолександрівської ДПІ Головного управління ДПС у Херсонській області, Автономній Республіці Крим та м. Севастополі Інна Легуша провела зустріч з громадянами щодо запровадження одноразового (спеціального) добровільного декларування.

Упродовж заходу розглядалися питання щодо суб’єктів і об’єктів декларування, бази для нарахування збору, ставок збору, періоду декларування, способу подання декларацій і строків сплати спеціального збору.

Також Інна Легуша розповіла про гарантії держави для декларантів. Зокрема зазначила, що таким особам держава гарантуватиме звільнення від відповідальності за порушення податкового та валютного законодавства, а також заборону на відкриття кримінальних проваджень і вчинення слідчих дій за активами, зазначеними в декларації чи стосовно таких громадян.

Однак обов’язковою умовою отримання зазначених державних гарантій є сплата декларантом у повному обсязі суми збору за результатами поданої одноразової декларації.

Зустріч пройшла у формі конструктивного діалогу.

Більш детально щодо одноразового (спеціального) добровільного декларування активів можна ознайомитись за посиланням: https://tax.gov.ua/baneryi/odnorazove-dobrovilne-deklaruvannya/.