Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Своєчасна сплата податкових зобов’язань – запорука фінансової стабільності громад

, опубліковано 23 лютого 2022 о 11:03

Днями очільниця Великолепетиської ДПІ Головного управління ДПС у Херсонській області, Автономній Республіці Крим та м. Севастополі Світлана Маленда взяла участь у засіданні комісії з наповнення селищного бюджету Великолепетиської селищної ради, під час якого, зокрема, йшлося про заборгованість мешканців громади щодо сплати податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки, та плати за землю.

За словами Світлани Маленди, на початок лютого нинішнього року сума заборгованості становила понад 600 тис. гривень. Податківиця зазначає, що скорочення податкового боргу є одним із пріоритетних напрямів роботи податкової служби, адже це ті додаткові надходження, які направляються, зокрема, на виконання важливих соціальних зобов’язань перед громадянами.

Детально опрацювавши списки боржників зі сплати податків, учасники засідання прийняли одностайне рішення про надання списків податкових боржників до Головного управління ДПС у Херсонській області, Автономній Республіці Крим та м. Севастополі з метою стягнення боргів у судовому порядку.

Податківці вкотре наголошують на необхідності своєчасної сплати самостійно нарахованих або донарахованих контролюючим органом сум податкових зобов’язань та закликають платників, які вже допустили виникнення податкового боргу, виявити громадянську відповідальність перед державою та суспільством і здійснити добровільну сплату податкових зобов’язань.

Нагадуємо: статтею 67 Конституції України визначено, що кожен зобов'язаний сплачувати податки і збори в порядку і розмірах, встановлених законом. Своєчасна ж і в повному обсязі сплата податків є запорукою виконання важливих соціальних програм і виплат, фінансової стабільності територіальних громад, тому закликаємо платників податків працювати виключно у законодавчому полі та своєчасно сплачувати до бюджету податки та збори.

Спілкуйтеся з податковою службою дистанційно за допомогою сервісу «InfoTAX».