Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

У Генічеській ДПІ проводять тренінги для місцевих підприємців

, опубліковано 23 лютого 2022 о 11:04

У Генічеській ДПІ Головного управління ДПС у Херсонській області, Автономній Республіці Крим та м. Севастополі тривають заходи інформаційно-роз'яснювального характеру для платників податків.

Найчастіше за інформаційною та практичною допомогою до фахівців податкової інспекції звертаються місцеві підприємці. Для них в ДПІ проводяться тематичні тренінги та практикуми з найбільш актуальних наразі питань: щорічне декларування доходів громадян, отриманих у 2021 році, одноразове (спеціальне) добровільне декларування активів та застосування РРО/ПРРО.

Зокрема, податківці надають практичні поради щодо заповнення податкових декларацій за новою формою, пояснюють, які громадяни можуть скористатися правом на одноразове (спеціальне) добровільне декларування, звертають увагу на терміни подання декларацій, об’єкти оподаткування, ставки податку та терміни сплати.

Крім того, спеціалісти детально розповідають, які з підприємців-спрощенців зобов’язані застосовувати РРО/ПРРО з 1 січня 2022 року, а хто може здійснювати діяльність без касових апаратів, але за умови використання розрахункових квитанцій та КОРО. При цьому нагадують, що платники єдиного податку, які торгують ліками, складною побутовою технікою, дорогоцінними металами, ювелірними виробами, а також спрощенці – платники ПДВ зобов’язані вести облік товарних запасів, відповідно до вимог Порядку ведення обліку товарних запасів для фізичних осіб – підприємців, у тому числі платників єдиного податку, який затверджений наказом Мінфіну від 09.09.2021 № 496.

На завершення спілкування підприємці отримують тематичну друковану продукцію роз'яснювального змісту, розроблену фахівцями податкової служби.

 

Спілкуйтеся з податковою службою дистанційно за допомогою сервісу «InfoTAX».