Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Особливості реалізації права на податкову знижку обговорили під час «гарячої лінії»

, опубліковано 21 травня 2024 о 12:24

У Нововоронцовській ДПІ Головного управління ДПС у Херсонській області, Автономній Республіці Крим та м. Севастополі відбувся сеанс телефонного зв’язку «гаряча лінія» на тему «Реалізація права на податкову знижку». 

На запитання платників податків відповідала керівниця Нововоронцовської ДПІ Владлена Ломакіна.

Наводимо відповіді на актуальні запитання дозвонювачів.

Питання 1. Чи потрібно завіряти печаткою банку роздруковану платіжну інструкцію про сплату вартості навчання, сформовану в електронній формі, для підтвердження права на податкову знижку?

Відповідь. Ні, не потрібно завіряти печаткою банку, якщо роздрукована платіжна інструкція містить обов’язкові реквізити, визначені Інструкцією про безготівкові розрахунки в національній валюті користувачів платіжних послуг.

Питання 2. Чи можуть батьки скористатись податковою знижкою за навчання дитини, якщо договір укладений між навчальним закладом і дитиною, квитанції на оплату оформлені на ім’я дитини, але дитина протягом року не працювала?

Відповідь. Якщо в документах на переказ коштів в даних платника зазначено дані дитини, то така особа є ініціатором переказу коштів.

Незалежно від того працює чи ні дитина, яка за даними документів на переказ коштів здійснювала витрати на навчання, батьки такої дитини не мають право на податкову знижку.