Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Суд підтримав позицію ДПС щодо включення підприємства до плану-графіку перевірок

, опубліковано 03 березня 2021 о 17:11

Судом апеляційної інстанції підтримано позицію контролюючого органу щодо відповідності критеріїв ризиковості у Представництва «Вільхельмсен Шипс Сервіс АС».

Так, зокрема, було виявлено ряд ризиків, які надали можливість податковому органу включити підприємство до плану-графіка проведення документальних планових перевірок за 2020 рік. Платник податків, не погоджуючись з включенням підприємства до плану-графіку проведення документальних планових перевірок, оскаржив такі дії податкового органу у судовому порядку. 

Суд апеляційної інстанції постановою від 20.01.2021 у справі № 420/5763/20 наголосив, що дії контролюючого органу щодо формування, у тому числі затвердження, плану-графіку проведення документальних планових перевірок суб’єктів господарювання є лише службовою діяльністю працівників податкового органу, а отже не створюють для платника податків жодних правових наслідків у вигляді зміни або припинення його прав та не породжують для нього обов’язкових юридичних наслідків і відповідно такий акт не порушує права останнього.

Рішення Одеського окружного адміністративного суду від 29.10.2020 скасоване та прийнято нове рішення, яким у задоволенні позову Представництва «Вільхельмсен Шипс Сервіс АС» до Державної податкової служби України, Головного управління ДПС в Одеській області про визнання протиправними дій та зобов’язання вчинити певні дії відмовлено у повному обсязі.

 

Спілкуйся з Податковою службою дистанційно за допомогою сервісу «InfoTAX»